Nettverksoppgradering til fiber

I dag har vi gjort en større nettverksoppgradering hos en av våre kunder. Bilpleiesenteret Larvik består av to bygg. Det ene bygget inneholder bilpleiebutikk og bilpleiesoner, det andre bygget har selvvaskanlegg som betyr ekstrem fuktighet. Byggene har tidligere vært forbundet med ordinær nettverksforbindelse, enkelt forklart med en nettverkskabel som du får med i pakken fra internettleverandøren din hjemme. Denne forbindelsen var stabil i lang tid, men så ble selvvaskanlegget oppgradert og det ble installert mange Full-HD overvåkingskameraer i bygget. Dette krever mye båndbredde og det gikk ut over stabiliteten på nettet. 

Tom Egil, daglig leder i Bilpleiesenteret henvendte seg til oss for å utbedre stabiliteten og løsningen ble å trekke armert utendørs fiberkabel mellom byggene. I alt 100m fiberkabel ble lagt i trekkerør under bakken mellom byggene og i kabelgater. Oppgradering ble ferdig på en dag.

Total nedetid ved å bytte fra ordinær Cat6 forbindelse til fiber var kun noen sekunder og ble gjort mens det var full trafikk på selvvaskanlegget. Ved større oppgraderinger som dette, så har vi alltid med oss en ferdig konfigurert 4G router. Hvis vi mot all formodning skulle ha vært uheldig med kabel eller lignende, så kan vi koble på denne routeren for å minimere nedetid mens feilen utbedres. Ved oppgradering til fiber internt i bedriften, så kreves det at nettverksutstyr har støtte for fiberteknologi i begge ender.

Ta kontakt med oss hvis din bedrift har behov for utbedring av nettverk. Vi leverer alt fra ordinær forbindelse, fiber og trådløst. Under ser dere konsulent Sondre Skaanes og teknisk leder Bjørn Anders er i gang med trekking og konfigurering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *